Brief intrekken betalingsregeling coronaschuld (update)

Brief intrekken betalingsregeling coronaschuld

Loop je achter in de afbetalingsregeling van je opgebouwde belastingschuld tijdens de coronacrisis of heb je helemaal nog niet betaald? Elk moment kan er een blauwe envelop op je deurmat vallen waarin de Belastingdienst je laat weten dat de regeling wordt ingetrokken. De datum van de brief is 15 augustus 2023. Je ontvangt hem eerder, zodat je nog ruim een maand de tijd hebt om wat te regelen. Doe je dat niet, dan vervalt de betalingsregeling en moet je voor 29 augustus 2023 alle aanslagen die onder het bijzonder uitstel vallen in één keer betalen.

Bel de Belasting Telefoon om te voorkomen dat de betalingsregeling wordt ingetrokken of maak naar aanleiding van de brief bezwaar bij de Belastingdienst. Je bezwaarbrief moet dan voor 25 augustus binnen zijn bij de Belastingdienst.

Heb je vakantieplannen? Laat je niet verrassen door deze actie en trek op tijd aan de bel. Direct bij de Belastingdienst of bij ons als je je administratie aan ons hebt uitbesteed. Waar het kan, helpen we je.

Lees meer over deze brief en de gevolgen van het intrekken van de betalingsregeling bijzonder uitstel op de website van de Belastingdienst:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/brief-over-intrekken-betalingsregeling-bijzonder-uitstel-coronacrisis