Wat betekent een naheffingsaanslag btw?

Je ontvangt een naheffingsaanslag voor de btw van de Belastingdienst als er iets mis is met je btw-aangifte of de betaling van je btw.
 
Je hebt niet of te laat aangifte gedaan of je hebt niet, te laat of niet volledig betaald. Zeker bij startende ondernemers kan het gebeuren dat dit bij de eerste btw-aangiftes fout gaat. Dit kan verschillende redenen hebben. Wanneer je klant bent bij ons zorgen wij ervoor dat de btw-aangifte op tijd wordt ingediend.
 
Als er geen aangifte is gedaan, schat de Belastingdienst in hoeveel btw je moet betalen. Dat valt vaak hoger uit dan je in werkelijkheid zou moeten betalen.
 
Ben je te laat met je aangifte doen? Doe alsnog aangifte van je btw. De boete voor het niet/te laat doen van de aangifte moet je dan alsnog betalen, maar de geschatte aangifte van de Belastingdienst wordt dan vervangen door jouw aangifte.
 
Bovenop de boete voor het niet doen van de aangifte, kun je ook een boete krijgen voor het niet of te laat betalen van je btw.
 
Bezwaar maken tegen de naheffingsaanslag als je btw-aangifte of betaling inderdaad niet in orde zijn, heeft geen zin.
 
Klopt de naheffingsaanslag niet? Dan kan er bezwaar worden gemaakt, zodat de Belastingdienst nogmaals naar de aanslag zal gaan kijken.