>>Financial Planning

Vooruitkijken

Financiële wensen en verplichtingen veranderen gedurende een mensenleven.

Trouwen, de aankoop van een woning, kinderen die gaan studeren, pensionering: mooie gebeurtenissen, maar je moet er wél goed op zijn voorbereid.

Ondernemers zijn veelal sterk gefocust op het succes van hun onderneming. Toch is het verstandig om juist als ondernemer vooruit te kijken en na te denken over hoe je persoonlijke situatie en je financiële toekomst eruit gaan zien als je gestopt bent met ondernemen.

Het opstellen van een persoonlijk financieel plan, samen met een gecertificeerd financieel planner, biedt uitkomst. Hiermee creëer je een duidelijk beeld over wat je nodig hebt om je toekomstige wensen en ambities te realiseren.

Financieel Plan

Een persoonlijk financieel plan biedt inzicht in de ontwikkeling van je inkomen, uitgaven en vermogen en helpt risico’s te beheersen Alle aspecten van de financiële huishouding worden daarbij betrokken. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. inkomensontwikkeling
  2. fiscale positie
  3. financieringen
  4. inkomensrisico’s
  5. vermogensopbouw
  6. pensioenvoorzieningen
  7. huwelijksgoederenregime of samenlevingsvorm
  8. (levens)testamenten
  9. successieplanning

Door middel van een persoonlijk financieel plan wordt inzicht en overzicht gecreëerd  in wat nodig is om je wensen en ambities te realiseren. Dit geeft financiële rust.

Scenario’s

Iedere schets van je financiële levensloop is vanzelfsprekend een momentopname. Een goed financieel plan houdt echter ook rekening met veranderingen en onvoorziene tegenslag. Dit gebeurt door meerdere scenario’s door te rekenen. Zo weet je precies waar mogelijke risico’s zitten, wat je al goed hebt geregeld en wat je nog moet aanvullen of bijsturen. Kortom: je schept een helder totaalbeeld van je financiële wensen en mogelijkheden. Zo ontstaat jouw persoonlijk financieel plan met een blik op de toekomst.

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen

Wil je een gesprek over jouw toekomstmogelijkheden voeren, of heb je behoefte aan inzicht en overzicht in je persoonlijke financiën?  Neem contact op met Lookforward en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Majorie Molegraaf FFP RB: m.molegraaf@lookforward.nl