>>5W Security Risk Scan

5W Security Risk Scan

Wilt u hackers ook te vlug af zijn?

U heeft uw bedrijf op orde en de markt waardeert uw producten. Daar doet u alles aan: regelmatig technische checks, laatste certificaten, keurmerken, werknemers worden getraind, verkoop doet zijn werk, IT-systemen zijn up-to-date en ‘last but not least’ uw financiën zijn op orde met Look Forward. Kortom u bent trots op het product of de dienst die u uw klanten levert…

Een nieuwe werkdag: niets doet het meer…

Stelt u zich voor; u wilt weer aan het werk maar dat gaat niet. Uw computers starten niet op. Uw machines worden niet meer aangestuurd. Officeprogramma’s zijn onbruikbaar, files ge-locked en uw cloud blijkt onbereikbaar. Het is zelfs niet meer mogelijk om facturen en offertes te verzenden.

Uw bedrijf staat stil…

Ieder uur stilstand kost u geld. Een uur is wellicht te overzien maar als maar wat als het een hele dag of zelfs dagen duurt…? U kunt geen product of dienst uitleveren, klanten gaan morren. Leveranciers stoppen met leveren. Bent u als leverancier onbetrouwbaar? Is uw kwaliteit wel zo goed als af klanten denken? Vandaag ten dag worden mensen al snel veroordeelt en daarmee staat uw reputatie op het spel. Maar u kunt hier toch eigenlijk niets aan doen? U bent gehackt, uw back-up werkte niet of de hardware bij uw cloud leverancier heeft het begeven.

Waarom gebeurd mij dit?...

Steeds meer van uw data, applicaties en IT-systemen zijn afhankelijk van webdiensten. U kunt ook niet meer anders; uw mensen werken vanaf verschillende locaties, communicatie gebeurt hoofdzakelijk via e-mail (belangrijkste veroorzaker van hacks!) en klanten moeten u weten te vinden via uw website. Toch bestaan er wel mogelijkheden om hier iets aan doen en in ieder geval voorbereidt te zijn. De Look Forward partner 5W heeft de ‘Security Risk Scan’ ontwikkeld, deze scan van 5W geeft inzicht in de robuustheid van uw online aanwezigheid hierdoor kunt u vooraf anticiperen

De ‘5W Security Risk Scan’ is een scan die u inzicht geeft wat de risico’s zijn die uw organisatie loopt door het toenemend gebruik van webdiensten en geeft u een uiteindelijke risk rating en vergelijkt u met peers in de markt. Met deze scan beschikt u over de volgende informatie:

  • Overzicht van uw huidige risico’s (gehackte email adressen waardoor ‘onbekenden’ zouden kunnen inloggen, verouderde software die door hackers mogelijk al eens gehackt is veiligheid website).  
  • Overzicht van informatie bekend bij hackers (bijvoorbeeld: darkweb) vermeldingen op internet waardoor je weet dat hackers mogelijkerwijs aan het proberen zijn je te hacken,)
  • Overzicht van informatie omtrent website (DNS-records, IP-adressen die gebruikt worden om bijvoorbeeld virussen te verspreiden, openstaande poorten waardoor hackers via de achterdeur binnen kunnen komen,). Met de 5W ‘Security Risk Scan’ krijgt u een helder beeld over de risico’s die u loopt om gehackt te worden

Op basis van deze scan kunt u vooraf maatregelen treffen en ’de risico’s beperken. 5W kan u hierbij helpen met advies of u heel pragmatisch helpen bij het doorvoeren van verbeteringen. Op deze wijze wordt u voor hackers een minder interessant doelwit en bent u voorbereidt. Voorkomen is beter dan genezen!

Meer informatie? Ga naar www.5wdatasolutions.nl of neem contact op met 5W Data Solutions op: 030 – 636 1214.