>>Zzp'ers nooit eerder zo positief over nieuwe ja...

Zzp'ers nooit eerder zo positief over nieuwe jaar

23-12-2015

22 dec 2015

Bron: ZZP Netwerk Nederland

In de eindejaarsenquête, uitgevoerd door ZZP Netwerk Nederland onder leden en niet-leden, hebben zzp’ers hun ondernemersvertrouwen voor 2016 beoordeeld met een 7,3 als gemiddeld rapportcijfer. In totaal namen 1311 zzp’ers deel aan de enquête. Het gemiddelde cijfer kwam in 2015 kwam uit op een 6,4 en ook in de voorgaande jaren kwam het daar nooit boven uit.

Het vertrouwen is terug

‘Hoewel elke ondernemer altijd verantwoordelijk is voor zijn eigen reilen en zeilen en het beste uit zichzelf móet blijven halen, ook in jaren van economische crisis en teruglopende conjunctuur, is het vanzelfsprekend wel prettig om te zien dat het vertrouwen weer terug is,’ aldus Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Uit de eindejaarsenquête blijkt verder dat mannelijke ondernemende zzp’ers positiever zijn dan vrouwelijke zzp’ers. Waar mannen gemiddeld een 7,6 geven, komt het cijfer van vrouwen uit op een 6,9 gemiddeld. ‘Eigenlijk is dát verschil opvallend ruim,’ stelt Helmers.

Opdrachtenportefeuille en diversiteit van opdrachten/opdrachtgevers groter

Het vertrouwen mag dan terug zijn, zzp’ers en ondernemers  zijn er nog niet aldus de voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. ‘Het economisch herstel voelt nog wel broos aan. Feit is echter wel dat de opdrachtenportefeuille en vooral ook de diversiteit van opdrachten en opdrachtgevers groter is dan in voorgaande jaren.’

Nu op Twitter

Dagje Rotterdam — bij Hotel New York Rotterdam facebook.com/10000111391290…

Financieel Nieuws - Let op: dit verandert er op 1 januari mailing.financefeeds.nl/t/j-4A082B029B…