>>WBSO voor innovatie

WBSO voor innovatie

27-07-2017

Bedrijven kunnen de financiële lasten van research en development (R&D)-projecten verlagen via de WBSO. Binnen de WBSO-regeling wordt de term Speur & Ontwikkeling gehanteerd (S&O). De WBSO verlaagt de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor uw project. Bijvoorbeeld voor prototypes of onderzoeksapparatuur. U kunt het voordeel van de WBSO verrekenen via uw belastingaangifte. Bedrijven dragen minder loonheffing af en zelfstandigen krijgen een vaste aftrek.

Op de website van RVO.nl vindt u actuele informatie en kunt u een quick scan uitvoeren: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/wbso

Let op: Voor werkzaamheden die voor u verricht zijn door zzp-ers, gedetacheerden, uitzendkrachten kunt u geen WBSO claimen. Onder voorwaarden kan de zzp-er, uitzender of detacheerder zelf WBSO aanvragen voor de werkzaamheden bij u. Afstudeerders en stagiairs hebben meestal geen ‘echte’ dienstbetrekking. Ook voor hen krijgt u dus veelal geen WBSO-korting.

Wilt u weten waar u allemaal rekening mee dient te houden bij het aanvragen van een WBSO? Maak een afspraak met één van onze medewerkers, wij denken graag met u mee!

Nu op Twitter

Dagje Rotterdam — bij Hotel New York Rotterdam facebook.com/10000111391290…

Financieel Nieuws - Let op: dit verandert er op 1 januari mailing.financefeeds.nl/t/j-4A082B029B…