>>Motie aangenomen om eigen en vreemd vermogen ge...

Motie aangenomen om eigen en vreemd vermogen gelijk te trekken

04-03-2016

Elsevier Nextens » Nieuws » Nieuwsoverzicht » Motie aangenomen om eigen en vreemd vermogen gelijk te trekken

Motie aangenomen om eigen en vreemd vermogen gelijk te trekken

03 mrt 2016 Bron: Tweede Kamer

Het kabinet moet met voorstellen komen om de fiscale behandeling van eigen en vreemd vermogen meer gelijk te trekken. Dat staat in de motie van Koolmees (D66) en Nijboer (PvdA) die door de Tweede Kamer is aangenomen.

2015-11-10 18:43:39 DEN HAAG - PVDA-kamerlid Henk Nijboer tijdens het debat over het Belastingplan van staatssecretaris Eric Wiebes in de Tweede Kamer. ANP BART MAAT

Bedrijven minder kwetsbaar

In de motie van Kamerleden Wouter Koolmees (D66) en Henk Nijboer (PvdA) constateren ze dat het binnen het huidige fiscale regime voor bedrijven aantrekkelijker is om zich te financieren met schulden dan met eigen vermogen. Om te zorgen dat bedrijven minder kwetsbaar worden met een groter aandeel eigen vermogen, verzoeken ze de regering om voorstellen te doen om de fiscale behandeling van eigen en vreemd vermogen meer gelijk te trekken.

Meerderheid voor

Tijdens de stemming in de Tweede Kamer, hebben de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, D66, 50PLUS, Houwers, de Groep Kuzu/Öztürk, de SGP, de ChristenUnie, het CDA, de Groep Bontes/Van Klaveren en de PVV voor deze motie hebben gestemd. Echter, er was ook tegengeluid van Kamerlid Van Vliet (Van Vliet). Volgens hem klinkt het gelijktrekken sympathiek, maar het gelijktrekken van de fiscale behandeling van bedrijfsvermogen kan volgens hem betekenen dat enerzijds de rente op vreemd vermogen minder dan wel niet meer aftrekbaar wordt, of anderzijds dat je eigen vermogen op de fiscale balans juist gaat faciliteren, zoals dat bijvoorbeeld in België al gebeurt via de notionele interestaftrek, aldus Van Vliet.

BRON: Elseviers NEXTENS

Nu op Twitter

Dagje Rotterdam — bij Hotel New York Rotterdam facebook.com/10000111391290…

Financieel Nieuws - Let op: dit verandert er op 1 januari mailing.financefeeds.nl/t/j-4A082B029B…