>>Maak je al gebruik van MijnOverheid?

Maak je al gebruik van MijnOverheid?

08-09-2017

Maak je al gebruik van MijnOverheid?

In een tijd waarin technologie in een stroomversnelling zit, blijft ook de overheid niet achter. Vanaf september 1994 is de overheid al begonnen met het digitaliseren van persoonsgegevens. Hierdoor kan het best voorkomen, dat een aantal gegevens van vóór 1994 ontbreken. Wees gerust, dit ligt nog veilig in een papieren archief. Het voordeel van deze digitalisering is, dat iedereen overal toegang heeft tot zijn / haar persoonsgegevens. Zo kun je zien waar je de afgelopen jaren woonachtig bent geweest en wie jouw familie of partner is. 

Er is meer. Want veel bedrijven werken steeds meer samen met de overheid om het voor ons een stukje makkelijker te maken. Tijd voor het doen van een aangifte? Als je MijnOverheid ooit hebt geopend is de kans groot dat je hier bericht over krijgt op MijnOverheid. In de meeste gevallen ontvang je ook nog een brief op de mat, maar dit gaat niet overal even goed. Zo blijkt uit recent onderzoek van de ombudsman (2017). Waarde onroerende zaak bepaald? Wordt automatisch opgeslagen in jouw eigen digitale archief op mijn overheid. Nieuwe auto gekocht? Tenaamstelling RDW wordt netjes in jouw dossier opgeslagen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De overheid is in dit geval goed te vergelijken met de huidige administratiekantoor en accountants waar je als ondernemer gebruik van maakt. Naast het adviseren en informeren over de te nemen acties, bouwen we samen met de ondernemer een digitaal archief op. Wil je de stapel papieren thuis verminderen en steeds beter overzicht houden op alles omtrent jou als persoon? Ga dan gebruik maken van MijnOverheid. Inloggen kan gemakkelijk via DigiD. Zorg er voor, dat het opgegeven mailadres up-to-date is. Een tip: blijf voorlopig nog wel de brieven op de mat in de gaten houden, want het werkt nog niet voor alle instanties vlekkeloos.

Nu op Twitter

Dagje Rotterdam — bij Hotel New York Rotterdam facebook.com/10000111391290…

Financieel Nieuws - Let op: dit verandert er op 1 januari mailing.financefeeds.nl/t/j-4A082B029B…