>>Kerstpakketten en de WKR

Kerstpakketten en de WKR

04-12-2017

Kerstpakketten, Belastingdienst en de werkkostenregeling

Met de komst van de werkkostenregeling in 2015 zijn er veel dingen veranderd. Hoe gaan we straks om met het verstrekken van bijvoorbeeld een kerstpakket aan alle werknemers?

Kerstpakketten

Eén van de zaken waar veel ondernemers de laatste jaren al onzeker over waren, zijn de kerstpakketten. In de oude regeling mocht u een kerstpakket tot een bedrag van €70,- fiscaal vriendelijk verstrekken aan uw personeel. De werkgever betaalt daarover een eindheffing van 20%.

De werkkostenregeling maakt het voornamelijk makkelijker. Waar u voorheen nog te maken had met een totaal van 29 verschillende regels, hoeft u vanaf 2015 alleen nog maar rekening te houden met de werkkostenregeling. Dit geldt dus ook voor de kerstpakketten.

Belastingvrij

De kerstpakketten vallen meestal onder het zogenaamde ‘niet-verrekenbare deel’ van uw WKR-budget. Het WKR-budget bestaat uit 1.2% van de totale fiscale loonsom van uw organisatie, de zogenaamde forfaitaire ruimte. Niet-verrekenbaar houdt in dat het niet mogelijk is deze uitgaven met het loon van uw werknemers te verrekenen. U kunt er natuurlijk wel voor kiezen om het kerstpakket te verrekenen met uw werknemers. Maar omdat veel werkgevers dat niet doen, stellen wij dat ze onder het niet-verrekenbare deel van het WKR-budget geschaard worden. De aanschaf van de kerstpakketten valt in de forfaitaire ruimte en worden dus in minder gebracht op het WKR-budget.

De enige voorwaarde waar u nog rekening mee dient te houden is de gebruikelijkheidstoets. Deze toets schrijft voor dat de uitgave niet meer dan 30% mag afwijken van soortgelijke uitgaves in uw bedrijf of branche. Als een uitgave van € 250,- per persoon voor een kerstpakket binnen uw branche gebruikelijk is, is er dus geen enkel probleem!

Wilt u weten wat het verstrekken van een kerstpakket voor uw organisatie betekent? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.

(bron: werkkostenregeling-wkr)

Nu op Twitter

Dagje Rotterdam — bij Hotel New York Rotterdam facebook.com/10000111391290…

Financieel Nieuws - Let op: dit verandert er op 1 januari mailing.financefeeds.nl/t/j-4A082B029B…