>>Geh@ckt?!

Geh@ckt?!

23-02-2018

Geh@ckt?!

Ook Look Forward is volop bezig met de veranderingen die plaats zullen gaan vinden als gevolg van de wijzigingen in regelgeving. Bent u zich al aan het voorbereiden? Start nu voor het te laat is. Er zijn een groot aantal aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden.

De nieuwe wetgeving vereist een strengere vastlegging met betrekking tot opslag en gebruik van gegevens van cliënten. Naast deze vastlegging, is het ook noodzaak goed te kijken naar de beveiliging van het systeem. Als men een onbeveiligde verbinding open laat staan wordt het hackers zeer gemakkelijk gemaakt alle gegevens op te roepen en voor verkeerde doeleinden te exploiteren op het dark web. Zo heeft Look Forward onlangs in een lezing aan den lijve ondervonden, dat via de bluetooth verbinding van een smart watch zeer gemakkelijk biometrische gegevens van een persoon opgehaald konden worden. Juist deze gegevens zijn op de zwarte markt veel geld waard voor de biomedische industrie.

Niet alleen een onbeveiligde verbinding van elektronische apparaten kan zorgen voor het stelen van data. Een simpele automatische login op een onbeveiligd netwerk van bijvoorbeeld de Mac Donalds is een zeer veelvoorkomende methode voor hackers om toegang te krijgen tot systemen van de laptop bijvoorbeled. Bewaard u ook een 'scan ID' of 'kopie paspoort' op uw pc? Besef dat dit de eerste trefwoorden zijn waar een hacker naar op zoek gaat. Met de basisgegevens van persoon kan men een nieuw contract voor een telefoon afsluiten. Wel zo makkelijk als dan ook een rekeningnummer bekend is, maar met trefwoorden als afschrift, ING, ABN, etc, komen de cybercriminelen vaak al een heel eind.

Wat kunt u doen om dit soort cybercriminaliteit tegen te gaan?

Bewustwording van onze connectiviteit is al een grote stap. Het in kaart brengen van alle verbonden systemen en de beveiliging hiervan toont vaak al de leemte in onze processen. Je kunt natuurlijk ook een expert inschakelen als de systemen zeer uitgebreid zijn. Look Forward heeft deze stappen ook gezet. Al jaren is T-ICT onze dienstverlener op het gebied van ICT. "We hebben natuurlijk geen dagelijks contact (gelukkig, want dat zou ook niet goed zijn), maar als we T-ICT nodig hebben, zijn ze altijd goed bereikbaar. HEt is prettig dat ze snel schakelen en goede support leveren.", zo verklaart medewerker van Look Forward Björn Molegraaf in een interview met hen. 

En dat T-ICT de systemen op orde heeft blijkt wel. Een Security Risk scan van 5W Data Solutions toont alleen maar groene stippen. En groen is goed! De beveiliging is goed op orde en er zijn geen ramen en deuren open gelaten die het cybercriminelen makkelijk maken om gegevens van Look Forward te achterhalen. 

Wilt u ook zeker weten dat uw systeem goed beveiligd is?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij brengen graag samen met u het systeem in kaart en kijken of één van onze partners iets kan betekenen in het testen van het systeem. 

Nu op Twitter

Dagje Rotterdam — bij Hotel New York Rotterdam facebook.com/10000111391290…

Financieel Nieuws - Let op: dit verandert er op 1 januari mailing.financefeeds.nl/t/j-4A082B029B…