>>BTW van 6% naar 9%

BTW van 6% naar 9%

13-10-2017

De oppositie-in-spe  wilt een stokje steken voor de aanstaande verhoging van het lage btw tarief. De belastingverhoging van 6% naar 9% op de aankoop van producten en diensten leidt tot duurder wordende uitstapjes, boodschappen, medicijnen en boeken. Maar is dit niet slechts een betere verdeling van de belastingdruk?

Naast de GroenLinks, AP en PvdA, maken ook een aantal grote maatschappelijke organisaties deel uit van dit protest (Patiëntenfederatie, ouderenorganisatie ANBO, de Fietserbond en vertegenwoordigers van de groentesector, kunstenaars en boekverkopers). De beweging wijst erop dat het leven van gewone mensen duurder zal worden, terwijl grote bedrijven juist minder belasting gaan betalen als gevolg van de verlaging vennootschapsbelasting.

Naast het verhogen van de btw en verlaging van de vennootschapsbelasting, poogt het kabinet een aanpassing te doen in de schijven voor de inkomstenbelasting. Deze zal terug worden gezet van vier schijven naar twee. Hierdoor houdt de particulier onder aan de streep meer besteedbaar inkomen over. In combinatie met het verhogen van de btw, lijken de plannen te duiden op een meer eigen invulling van waar de belastingdruk komt te liggen. Immers kiest men er zelf voor waar de belasting betaald zal gaan worden.  Wees bewust bij het vol gooien van het boodschappenkarretje!

Nu op Twitter

Dagje Rotterdam — bij Hotel New York Rotterdam facebook.com/10000111391290…

Financieel Nieuws - Let op: dit verandert er op 1 januari mailing.financefeeds.nl/t/j-4A082B029B…