>>Aftrek voor milieuvriendelijke of energiezuinig...

Aftrek voor milieuvriendelijke of energiezuinige investeringen

10-11-2017

Huidige regelgeving faciliteert een aantal fiscale voordelen, indien geinvesteerd wordt in maatregelen die milieuvriendelijk of energiezuinig zijn. 

Heeft u geïnvesteerd in milieuvriendelijke technieken? Ga dan na of u in aanmerking komt voor de volgende maatregelen:

- Milieu-Investeringsaftrek (MIA): hiermee profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag

- Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil): hiermee kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dit kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeits- en rentevoordeel op.

Heeft u energiezuinig geïnvesteerd? Ga dan na of u in aanmerking komt voor de energie-investeringsaftrek (EIA). Deze fiscale aftrek krijgt u voor specifieke en generieke investeringen die forse energiebesparing opleveren. Een tip: probeer dit jaar nog uw energiezuinige investeringen te doen. U kunt namelijk 55% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. In 2018 zal mogelijk het percentage van de EIA met 0,5% worden verlaagd.

Let wel op dat de investering gemeld moet worden bij de RVO.nl, uiterlijk binnen drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichting. Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor deze fiscale voordelen? Vraag Look Forward dan om advies. 

Nu op Twitter

Dagje Rotterdam — bij Hotel New York Rotterdam facebook.com/10000111391290…

Financieel Nieuws - Let op: dit verandert er op 1 januari mailing.financefeeds.nl/t/j-4A082B029B…