>>Aftrek partneralimentatie van 52% naar 36,93%?

Aftrek partneralimentatie van 52% naar 36,93%?

12-01-2018

Met het nieuwe kabinet Rutte III zal een nieuwe IB-tariefstructuur ontstaan voor box 1, met een basistarief voor inkomen tot € 68.600 en een tweede schijf van 49,5% voor het inkomen daarboven. Hoe zit dit met aftrekposten zoals partneralimentatie?

Bij de parlementaire behandeling van het Belastingplan 2018 heeft de minister van Financiën aangegeven welke aftrekposten straks gefaseerd tegen het lager tarief van 36,93% in aftrek kunnen worden gebracht. En daar valt de partneralimentatie ook onder! Dat betekent inderdaad dat uw fiscale voordeel op die aftrekpost van 52% terugzakt naar zo’n 37%. En dat kan gevolgen hebben voor uw netto bestedingen. 

U doet er verstandig aan uw ex-echtgenoot tijdig op de hoogte te stellen van deze gang van zaken, om te kijken of u er samen uit kunt komen. Dat heeft de voorkeur. Als het fiscale voordeel van de aftrek tegen 52% meegenomen is in de vaststelling van de hoogte van de partneralimentatie zou u tot overeenstemming met uw ex moeten kunnen komen. Lukt dat niet, dan rest u geen andere weg dan de herziening van de alimentatie aan de rechter voor te leggen.

Benieuwd welke aftrekposten hier nog meer onder vallen? Neem contact met ons op zodat wij dit voor uw persoonlijke situatie kunnen beoordelen.

(bron: belastingbelangen)

Nu op Twitter

Mooie website met een uitgebreid aanbod facebook.com/story.php?stor…

Blik op Business II

 15 november 17:00-20:00

Locatie: De Stookplaats te Hilversum, Mussenstraat 9 

Heef u zich al aangemeld voor onze Blik op Business II bijeenkomst op 15 november 2018 van 17:00 tot 20:00 uur?

Een bijeenkomst die u niet mag missen! 

Met inspirende sprekers op het gebied van motivatie, data-security en mkb-financieringsmogelijkheden. Tevens een goede gelegenheid om met mede-ondernemers van gedachte te wisselen. 

Meldt u nu aan door een e-mail te sturen naar info@lookforward.nl met daarin uw naam en het aantal personen. Introducees zijn van harte welkom!