Definitieve berekening NOW1 verlengd

De termijn voor het aanvragen van de definitieve berekening voor de eerste aanvraagperiode NOW is verlengd tot en met 31 oktober 2021. Dit betekent dat je langer de tijd hebt om je aanvraag te doen.

De aanvraagtermijn voor de definitieve berekening is voor alle werkgevers gelijkgetrokken. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen werkgevers die een derden verklaring, een accountantsverklaring of geen aanvullende verklaring nodig hebben.

Hiermee vervallen de sluitingsdata van 23 maart en 29 juni 2021 en geldt voor alle werkgevers de datum van 31 oktober 2021 als nieuwe sluitingsdatum voor het aanvragen van de definitieve berekening van de eerste aanvraagperiode.

 

Wil je weten waar je aan toe bent? Maak dan gebruik van de rekenhulp Simulatie NOW, waarmee je van te voren een inschatting kunt maken van de definitieve berekening. Op basis van een paar bedrijfsspecifieke gegevens zie je direct of je (een deel van) je voorschot moet terugbetalen of nog een nabetaling kunt verwachten.

In het geval dat je moet terugbetalen, zijn er ruime betalingsregelingen beschikbaar. Ook kan je overwegen je aanvraag tot definitieve berekening later in te dienen (uiterlijk 31 oktober 2021).

Lees meer over NOW1:

https://www.uwv.nl/werkgevers/overige-onderwerpen/now/eerste-aanvraagperiode-now/

 

Bron: UWV.nl