Airco HP & Look Forward

Airco HP is alweer enige tijd klant van Look Forward, wij ondersteunen Airco HP niet alleen met hun financiële administratie maar zetten ons ook in als business partner.

Airco HP is vandaag een crowdfunding gestart, het originele artikel is te lezen op de website van Collin Crowdfund via onderstaande link.

https://www.collincrowdfund.nl/airco-hp/

Wij hebben een aantal alinea’s voor u uit het artikel hieronder geplaatst:

Samenvatting

Airco HP is gespecialiseerd in het creëren van een optimaal binnenklimaat in gebouwen en particuliere woningen. Daarbij gaat het om alle oplossingen op het gebied van luchtbehandeling en klimaattechniek. De ondernemers, vader en zoon Van den Heuvel, hebben de taken goed verdeeld waarbij ze ook bijgestaan worden door een businesspartner. De vader zet de overwaarde van zijn appartement in als zekerheid voor de investeerders.

Ondernemer

Herman van den Heuvel (1957) heeft de algehele leiding van het bedrijf, stuurt de backoffice aan en is voor veel bestaande relaties het eerste en vertrouwde aanspreekpunt. Herman is, voordat hij Airco HP heeft opgericht, al jarenlang werkzaam geweest in deze branche en zodoende heeft hij een groot netwerk opgebouwd en onderhouden. Zijn zoon Jasper (1984) is in 2012 als vennoot toegetreden. Hij is verantwoordelijk voor de commercie en is de werkvoorbereider en -planner. Hij is het eerste aanspreekpunt voor nieuwe klanten. Hij inventariseert op locatie de behoefte, werkt de behoefte uit in een offerte en blijft gedurende het traject verantwoordelijk voor de installatie en de geleverde dienst. Jasper omschrijft zichzelf als zeer punctueel goed in communicatie en in staat om vanuit een nieuw contact een contract te sluiten. Daarnaast stuurt hij het team van service- en onderhoudsmonteurs aan.

Tot en met 2019 was een belangrijke onderhoudsmonteur ook nog vennoot. Dit is recent beëindigd waarbij de monteur wel in dienst blijft bij het bedrijf.

De ondernemers laten zich sinds eind 2019 bijstaan en coachen door Look Forward, in de persoon van John Keller. Naast het (online) verzorgen van de financiële en administratieve backoffice, is John de vertrouwde businesspartner van de ondernemers. Hij helpt bij het verbeteren van het rendement en de groei van de onderneming.

Onderneming

Airco HP is gespecialiseerd in het creëren van een optimaal binnenklimaat in gebouwen en particuliere woningen. Daarbij gaat het om alle oplossingen op het gebied van luchtbehandeling en klimaattechniek. Omdat geen enkele ruimte hetzelfde is, levert Airco HP op maat gesneden oplossingen, zowel eenvoudig tot zeer geavanceerde installaties, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Dit alles met oog voor detail. Diverse topmerken worden geleverd en geïnstalleerd. (o.a. Mitsubishi). De zorg van Airco HP houdt niet op bij de installatie van de apparatuur. Ook aan nazorg en onderhoud besteden zij veel aandacht. Klimaattechniek moet immers jarenlang optimaal en storingvrij kunnen functioneren.

Het leveringsprogramma is zowel gericht op de zakelijke als particuliere markt. Het grootste deel van hun omzet komt uit business-to-business. Ze mogen veel gerenommeerde retail- en horecaketens tot hun vaste klantenkring rekenen, bijvoorbeeld Zeeman. Voor alle bestaande en nieuwe Zeeman-vestigingen verzorgen zij de airconditioning- en klimaatbeheersingssystemen, zowel installatie als onderhoud.

De organisatie van Airco HP is het laatste jaar verder gegroeid. Er werken nu 4 (parttime) medewerkers op kantoor, waarvan de meeste met een tijdelijk arbeidscontract. In het veld zijn 11 service- en onderhoudsmonteurs werkzaam. Ook is de onderneming aan het eind van 2019 verhuisd naar een grotere locatie. De voornaamste reden van de verhuizing was vooral het magazijn dat op de oude locatie veel te klein geworden was. Dit zorgde voor inefficiënties in het proces en frustraties bij de monteurs.

Leendoel

Het leendoel bestaat uit de herfinanciering van kortlopende financiering, uitbreiding van het werkkapitaal en de groei van de voorraad.